Ako zmeniť nastavenia a predvoľby účtu schránky?
V závislosti od platformy, ktorú používate, máte prístup k rôznym úrovniam nastavení účtu Dropbox.
V závislosti od platformy, ktorú používate, máte prístup k rôznym úrovniam nastavení účtu Dropbox. Na akejkoľvek platforme prejdite do ponuky „Nastavenia“ alebo „Predvoľby“, potom vyhľadajte kartu/sekciu „Účet“ a vykonajte zmeny v dostupných možnostiach účtu. Ak nemôžete nájsť požadované nastavenie na jednej platforme, skúste sa prihlásiť na webovú stránku a zobraziť najkomplexnejší zoznam nastavení a preferencií účtu.
Metóda 1 z 3: mobilná
- 1Otvorte aplikáciu schránky. Ak ju ešte nemáte, môžete si ju stiahnuť z obchodu App Store alebo Play.
- 2Prihláste sa do svojho účtu schránky. Zadajte svoj e -mail a heslo a klepnite na „Prihlásiť sa“
- 3Klepnite na „≡“. Toto tlačidlo je v ľavom hornom rohu a otvára ponuku.
- 4Klepnite na ikonu „ozubené koliesko“. Nachádza sa v pravom hornom rohu ponuky a otvorí sa stránka s nastaveniami.
- Na tejto stránke môžete vidieť, ktorá e -mailová adresa sa používa pre účet, ale nemôžete ju upraviť prostredníctvom mobilnej aplikácie.
- 5Klepnutím na „fotku účtu“ pridajte alebo zmeňte svoj profilový obrázok. Je to uvedené pod hlavičkou „Účet Dropbox“. Môžete sa rozhodnúť nahrať obrázok z Dropboxu, z galérie zariadenia, alebo vytvoriť fotografiu pomocou fotoaparátu.
- 6Prepnite „nahrávanie z fotoaparátu“. Toto tlačidlo sa nachádza pod hlavičkou „Nahrávanie z fotoaparátu“ a zapína alebo vypína automatické nahrávanie fotografií nasnímaných fotoaparátom vášho zariadenia.
Toto tlačidlo sa nachádza pod hlavičkou „Účet Dropbox“ a odhlási vás z účtu v tomto zariadení. - 7Klepnite na „nakonfigurovať prístupový kód“. Toto tlačidlo sa nachádza pod hlavičkou „Rozšírené funkcie“ a dostanete sa na stránku Prístupový kód. Odtiaľto môžete zapnúť/vypnúť prístupový kód alebo zmeniť aktuálny prístupový kód.
- Heslo bude potrebné zadať pri každom otvorení aplikácie schránky alebo pri prístupe k nej, keď zariadenie spí.
- Môžete tiež začiarknuť políčko „Vymazať údaje“ a vymazať všetky údaje schránky IBA Z TOTOHO ZARIADENIA po 10 po sebe nasledujúcich neúspešných pokusoch o prístupový kód.
- 8Začiarknite políčko „synchronizovať kontakty“. Táto možnosť je pod hlavičkou „Rozšírené funkcie“ a umožní vám zdieľať súbory Dropbox so svojimi kontaktmi priamo z aplikácie Dropbox.
- 9Klepnite na „odhlásiť sa z schránky“. Toto tlačidlo sa nachádza pod hlavičkou „Účet Dropbox“ a odhlási vás z účtu v tomto zariadení.
- Pokiaľ sa ručne neodhlásite, Dropbox ponechá účet prihlásený v tomto zariadení.
Metóda 2 z 3: desktopová aplikácia
- 1Otvorte počítačovú aplikáciu schránky. Ak ho ešte nemáte, navštívte stránku https://dropbox.com/ a kliknite na položku „Stiahnuť aplikáciu“ v pravom hornom rohu stránky.
- 2Kliknite pravým tlačidlom myši (Windows) alebo ctrl + kliknite (Mac) na ikonu schránky. Toto sa zobrazuje na paneli úloh systému Windows v pravom dolnom rohu alebo na paneli s ponukami systému MacOS v pravom hornom rohu. Zobrazí sa kontextová ponuka s možnosťami.
- 3V ponuke vyberte položku „Predvoľby“. Zobrazí sa okno s možnosťami aplikácie a účtu.
- 4Vyberte kartu „účet“. Toto je umiestnené v hornej časti, napravo od položky „Všeobecné“.
- 5Kliknutím na „presunúť“ zmeníte umiestnenie priečinka v schránke. Zobrazí sa okno, v ktorom môžete prehľadávať a vyberať nové umiestnenie v počítači pre priečinok schránky.
- 6Kliknutím na „selektívnu synchronizáciu“ vyberiete konkrétne priečinky, ktoré sa majú nahrať do schránky. Zobrazí sa okno s rôznymi podpriečinkami vo vašom priečinku schránky. Zrušením začiarknutia políčka sa zastaví podadresár a všetky súbory, ktoré obsahuje, v odovzdávaní do schránky.
- 7Kliknite na „Odpojiť túto schránku“. Týmto sa odpojí tento účet Dropbox od zariadenia, ktoré používate.
- Táto funkcia je užitočná pri prístupe k vašej schránke v počítači niekoho iného alebo v podobnej situácii.
Metóda 3 z 3: web
- 1Prejdite vo webovom prehliadači na stránku https://dropbox.com/login.
Tým sa odstráni jeho priradenie k vášmu účtu Dropbox a zastaví sa akákoľvek synchronizácia s týmto zariadením alebo aplikáciou. - 2Prihláste sa do svojho účtu. Zadajte svoj e -mail a heslo a kliknite na „Prihlásiť sa“.
- 3Kliknite na názov svojho účtu. Nachádza sa v pravom hornom rohu a vyvolá rozbaľovaciu ponuku.
- 4Kliknite na „nastavenia“. Dostanete sa na stránku nastavení Dropboxu, kde je predvolene zobrazená karta „Profil“.
- 5Kliknutím na fotografiu svojho účtu pridajte alebo upravte fotografiu. Zobrazí sa okno, v ktorom môžete fotografiu presunúť alebo presunúť myšou alebo kliknutím na ňu vyhľadať v počítači súbory s obrázkami.
- 6Kliknutím na položku „zmeniť“ zmeníte názov účtu. Toto tlačidlo sa nachádza napravo od vášho mena zobrazeného vo vašom profile. Zobrazí sa okno, v ktorom môžete zadať nové meno a priezvisko.
- 7Kliknite na „zmeniť e -mail“. Tento odkaz je pod vašim aktuálnym e -mailom zobrazeným v profile. Zobrazí sa okno s poľom na zadanie novej e -mailovej adresy a ďalšími 2 poľami na overenie vašich aktuálnych prihlasovacích údajov.
- 8Zmeňte nastavenia jazyka. Kliknutím na položku „Zmeniť“ vedľa položky „Jazyk“ v hlavičke „Predvoľby“ sa otvorí okno s rôznymi možnosťami jazyka.
- Toto nastavenie bude vykonané pre Dropbox na všetkých zariadeniach.
- 9Zmeňte predvoľby e -mailu. Začiarknutím políčok v hlavičke „E -mailové oznámenia“ vyberte, ktoré akcie vás budú upozorňovať prostredníctvom e -mailu priradeného k vášmu účtu Dropbox.
- 10Kliknite na kartu „účet“. Toto tlačidlo sa nachádza v hornej časti stránky a dostanete sa do nastavení účtu.
- 11Prepojte ostatné účty so svojou schránkou. Kliknutím na tlačidlo „Pripojiť“ vedľa priradenej služby prepojíte svoje informácie s touto službou a získate aktualizácie a upozornenia.
- Môžete prepojiť sociálne médiá (Facebook, Twitter), e -mail (Google, Yahoo) alebo osobné kontakty.
- 12Odstráňte svoj účet. Kliknutím na položku „Odstrániť moju schránku“ v spodnej časti tejto stránky natrvalo odstránite svoj účet.
Začiarknutím políčok v hlavičke „E -mailové oznámenia“ vyberte, ktoré akcie vás budú upozorňovať prostredníctvom e -mailu priradeného k vášmu účtu Dropbox. - 13Kliknite na kartu „zabezpečenie“. Toto tlačidlo je v hornej časti stránky a dostanete sa na stránku s nastaveniami zabezpečenia.
- Tu si môžete prezrieť nedávne prihlasovacie relácie k vášmu účtu z rôznych zariadení.
- 14Kliknite na „zmeniť heslo“. Toto tlačidlo sa nachádza pod hlavičkou „Heslo“ a zobrazí sa okno s výzvou na zadanie starého a nového hesla. Zmenu potvrďte kliknutím na položku „Zmeniť heslo “.
- 15Povoliť dvojstupňové overenie. Kliknite na položku „Kliknutím povolíte“ vedľa stavu pod hlavičkou „Dvojstupňové overenie“. Budete musieť zadať číslo mobilného telefónu, ktoré bude prepojené s vašim účtom Dropbox. Zakaždým, keď sa prihlásite do svojho účtu z nerozpoznaného zariadenia, budete vyzvaní na zadanie kódu odoslaného na toto mobilné číslo.
- 16Odpojte zariadenia alebo aplikácie. Kliknite na tlačidlo „x“ napravo od záznamu zariadenia alebo aplikácie pod hlavičkami „Zariadenia“ alebo „Prepojené aplikácie“. Tým sa odstráni jeho priradenie k vášmu účtu Dropbox a zastaví sa akákoľvek synchronizácia s týmto zariadením alebo aplikáciou.
- E -mail a heslo účtu je potrebné zmeniť na webovej stránke Dropbox.
- Ak máte problémy s prístupom k svojmu účtu, môžete skúsiť použiť inú platformu, kde môže byť váš účet uložený. Heslo môžete tiež obnoviť pomocou webovej stránky.
Prečítajte si tiež: Ako odstrániť OneDrive?
Otázky a odpovede
- Ako odstránim fotografie v Dropboxe?Odstráňte ich z priečinka Dropbox. Pri ďalšej synchronizácii budú odstránené.
- Aký je nastavený čas, počas ktorého môže byť súbor životaschopný?Súbory na Dropboxe sa ukladajú na neurčito, pokiaľ váš účet zostane nedotknutý a neodstránite ho.
- Čo mám robiť, ak na paneli s ponukami nie je žiadna ikona Dropboxu?Skúste aplikáciu znova spustiť. Ak ho stále nevidíte, môžete vždy použiť webové rozhranie.
- Tlač je v Dropboxe taká malá, že ju neviem prečítať. Ako sa dostanem späť do normálneho zobrazenia?Ak chcete priblížiť, stlačte súčasne kláves CTRL a tlačidlo plus (+) na klávesnici. Ak chcete zobrazenie oddialiť, stlačte súčasne CTRL a tlačidlo mínus (-).
Nezodpovedané otázky
- Chcem odoslať veľký súbor fotografií, ale stále sa mi zobrazuje správa, že nemám miesto. Čo mám robiť?
- Existuje spôsob, ako uložiť moje predvoľby prezerania?