Ako odstrániť retweet?
1. Otvorte aplikáciu Twitter.
2. Prejdite do svojho profilu.
3. Nájdite tweet, ktorý ste retweetovali.
4. Klepnite na dve šípky pod tweetom.
Ak chcete tieto pôvodné retweety odstrániť, musíte ich znova tweetovať, čím sa ikona retweeta zmení na zelenú. Potom môžete tento retweet okamžite odstrániť kliknutím na zelenú ikonu retweetu.
Retweetovanie je skvelý spôsob, ako šíriť správu, keď niekto povie niečo, čo by sa podľa vás malo ľahko zdieľať. Twitter má oficiálnu akciu „retweet“, ktorá vám to umožňuje. Našťastie, ak budete tweetovať niečo, o čom sa neskôr rozhodnete, že to radšej nebudete zdieľať, rovnako jednoducho môžete akciu vrátiť a odstrániť všetky stopy po vašom retweete. Fuj!
Metóda 1 zo 4: z mobilnej aplikácie
- 1V telefóne otvorte aplikáciu twitter. Nájdite ikonu s modrým vtáčikom a pod ním slovo „Twitter“ a klepnutím na neho aplikáciu otvorte.
- 2Prejdite do svojho profilu. V pravom dolnom rohu obrazovky bude sivý obrys avatara a pod ním slovo „Ja“. Poklepaním na toto tlačidlo otvoríte svoj profil na Twitteri.
- 3Prejdite svojim profilom a nájdite retweety, ktoré chcete odstrániť. Váš profil obsahuje úplnú históriu všetkých vašich tweetov a retweetov. Retweety zobrazia dve zelené šípky, ktoré medzi sebou cyklujú pod tweetom. Vľavo od tweetu bude mať tiež obrázok používateľa, ktorý poslal pôvodný tweet.
- 4Klepnutím na ikonu retweet odstránite retweet. Týmto odstránite tweet z vášho profilu, aby ste ho ani vy, ani iní používatelia nevideli vo svojich kanáloch Twitter.
- Toto neodstráni pôvodný tweet z časovej osi používateľa.
Klepnutím na ikonu retweet odstránite retweet.
Metóda 2 zo 4: Odstráňte retweety, ktoré ste urobili
- 1Prejdite do svojho profilu. Ak to chcete urobiť, kliknite alebo klepnite na obrázok svojho avatara v pravom hornom rohu obrazovky. Zobrazí sa rozbaľovacia ponuka. Kliknite na názov svojho ovládacieho prvku Twitter (alebo na mobilnom webe klepnite na „Profil“). Teraz budete vo svojom profile Twitter, ktorý obsahuje históriu všetkých tweetov, odpovedí a retweetov, ktoré ste urobili a prijali.
- 2Nájdite retweety, ktoré chcete odstrániť. Prejdite si svoj profil na Twitteri a prezrite si celú históriu vašich retweetov. Ktoré tweety ste retweetovali, zistíte tak, že sa pod tweetom pozriete na ikonu retweet: dve zelené šípky smerujúce do kruhu.
- 3Ak bol retweet uskutočnený pred viac ako 6 mesiacmi, zobrazí vaše používateľské meno a ikonu v zozname ľudí, ktorí ho znova tweetovali, ale kruh šípky retweetu bude sivý, nie zelený. Ak chcete tieto pôvodné retweety odstrániť, musíte ich znova tweetovať, čím sa ikona retweeta zmení na zelenú. Potom môžete tento retweet okamžite odstrániť kliknutím na zelenú ikonu retweetu. Spolu s tým sa odstráni aj pôvodný retweet, ktorý ste urobili pred 6 mesiacmi.
- 4Klepnite alebo kliknite na ikonu retweet. Týmto sa „zruší“ alebo odstráni retweet, ktorý ste urobili zo svojho profilu, aby ho ani vy, ani ostatní používatelia neuvideli vo svojich kanáloch Twitter.
- Toto neodstráni pôvodný tweet z časovej osi používateľa.
Ako môžem znova tweetovať, ak som omylom odstránil retweet?
Metóda 3 zo 4: Odstráňte skopírované tweety od iného používateľa
- 1Poznáte rozdiel medzi retweetom a skopírovaným tweetom. Jedným zo spôsobov, ako môže tweet, ktorý napísal niekto iný, skončiť vo vašom profile, je, ak ich tweety manuálne znova uverejníte. K tomu dôjde, keď skopírujete a vložíte tweet od iného používateľa do vlastného tweetu a potom tweet uverejníte. Technicky nejde o retweety a proces ich odstránenia je rovnaký ako pri bežnom tweete, takže nasleduje vysvetlenie, ako odstrániť tweety z vášho profilu na Twitteri.
- 2Prejdite do svojho profilu. Spôsob, akým nájdete svoj profil, závisí od toho, či používate Twitter vo svojom počítači alebo v telefóne:
- V mobilnej aplikácii to urobte klepnutím na avatara v pravom dolnom rohu obrazovky s nápisom „Ja“.
- Vo webovom prehliadači kliknite na obrázok svojho avatara v pravom hornom rohu obrazovky. Kliknite na názov svojho ovládača Twitter, ako sa zobrazuje v rozbaľovacej ponuke.
- 3Keď ste vo svojom profile, nájdite tweet, ktorý chcete odstrániť. Prejdite si profil a prezrite si celú históriu svojich tweetov, kým nenarazíte na tweet, ktorý by ste chceli odstrániť.
- Ak si pamätáte, čo tweet povedal, môžete zadať kľúčové slová z tweetu do vyhľadávacieho panela v pravom hornom rohu obrazovky a vyhľadať konkrétny tweet (aj keď táto metóda vám poskytne výsledky aj od ostatných používateľov).
- 4Kliknite na tri sivé bodky v pravom dolnom rohu tweetu, ktoré chcete odstrániť. Zobrazí sa zoznam možností.
- 5Kliknite na „odstrániť tweet“. Tweet bude odstránený z vášho profilu!
Našťastie, ak budete tweetovať niečo, o čom sa neskôr rozhodnete, že to radšej nebudete zdieľať, rovnako jednoducho môžete akciu vrátiť a odstrániť všetky stopy po vašom retweete.
Metóda 4 zo 4: Skrytie retweetov pred iným používateľom
- 1Spoznajte retweet od niekoho, koho nesledujete. Občas sa niekto nenasledujete tweet niečo, ktorý potom bude Tweet preposlaný niekým ste sa nasledovať. Spoznáte ich podľa sivého „[twitterového používateľa] retweetovaného“ tesne nad tweetom spolu so zelenou ikonou retweet.
- 2Prejdite na profil používateľa. Kliknite alebo klepnite na meno používateľa tak, ako sa zobrazuje nad retweetom.
- 3Vyhľadajte sivý ozubený koliesko v pravom hornom rohu profilu používateľa. Tlačidlo je vľavo od modrého tlačidla „Sledovať“. Klepnutím alebo kliknutím na ozubené koliesko zobrazíte rozbaľovaciu ponuku možností.
- 4Klepnite alebo kliknite na „Vypnúť retweety“. To vám zabráni vidieť akékoľvek budúce retweety, ktoré používateľ urobí. Retweety od ostatných nemôžete odstrániť z vašej časovej osi, takže jedinou možnosťou, ako by ste sa mali stretnúť s problémom, je selektívne vypnutie retweetov od konkrétnych používateľov. Tiež neexistuje žiadna metóda na hromadné blokovanie retweetov. S každým používateľom musíte zaobchádzať individuálne. Ak chcete obmedziť neporiadok, navštívte domovskú stránku používateľov, ktorých sledujete.
- Stále uvidíte pôvodné tweety používateľa.
- Všimnite si toho, že to nie je retroaktívne: všetky predchádzajúce retweety zostanú na vašej časovej osi.
- Ak sú vaše tweety chránené, ľudia ich nemôžu opätovne tweetovať.
- Nemôžete retweetovať svoje vlastné tweety.
Prečítajte si tiež: Ako uložiť gify z twitteru?
Otázky a odpovede
- Ako môžem čítať tweety, ak som bol zablokovaný?Jednoducho sa odhláste zo svojho účtu a prejdite na účet, ktorý vás zablokoval. Prečítajte si viac tu.
- Ako odstrániť obľúbený tweet?Ak je to váš tweet, kliknite na tri bodky (...) a zvoľte „Odstrániť tweet“. Ak chcete odstrániť tweet zo svojho zoznamu obľúbených tweetov, stačí znova stlačiť obľúbené tlačidlo a tweet bude odstránený.
- Keď odstránim retweet, bude na to upozornený pôvodný výškový reproduktor?Nie
- Ako môžem znova tweetovať, ak som omylom odstránil retweet?Vráťte sa k pôvodnému tweetu a znova kliknite na tlačidlo retweet.
Nezodpovedané otázky
- Ako odstránim retweety staršie ako 6 mesiacov?