Ako zdieľať Dokumenty Google?
1. Prejdite na stránku https://docs.google.com.
2. Kliknite na dokument.
3. Kliknite na položku Zdieľať.
4. Zadajte e -mailovú adresu.
5. Vyberte povolenie.
6. Kliknite na položku Odoslať.
Keď zdieľam dokument, zdieľa iba jeden dokument?
Google Docs je výkonný online textový procesor, ktorý uľahčuje zdieľanie a spoluprácu s inými ľuďmi. Máte širokú škálu možností zdieľania, ktoré vám umožňujú nastaviť konkrétne povolenia na zdieľanie pre každú osobu, ktorej udelíte prístup. Svoj dokument môžete tiež zdieľať s kýmkoľvek na webe, čo umožňuje skutočnú globálnu spoluprácu.
Metóda 1 z 2: zdieľanie s inými používateľmi služby Google
- 1Otvorte dokument, ktorý chcete zdieľať. Ktorýkoľvek zo svojich súborov Dokumentov Google môžete zdieľať, a to buď prostredníctvom webu Dokumenty Google (docs.google.com) alebo na web Disk Google (drive.google.com). Vaše súbory budú k dispozícii v oboch. Disk Google spravuje všetky súbory vo vašom účte Disk, zatiaľ čo Dokumenty Google iba dokumenty.
- Budete sa musieť prihlásiť pomocou účtu Google, v ktorom sú súbory uložené.
- 2Kliknite na „zdieľať“ v pravom hornom rohu otvoreného dokumentu. Otvorí sa okno Zdieľať.
- Ak používate Disk Google, môžete naň kliknúť pravým tlačidlom myši a vybrať položku „Zdieľať“. Toto nie je k dispozícii v Dokumentoch Google.
- 3Pridajte ľudí, s ktorými chcete zdieľať. Prístup k dokumentu môžete povoliť zadaním mien z vašich kontaktov Google alebo e -mailových adries. Ak príjemca nie je používateľom služby Dokumenty Google, bude pred prístupom k dokumentu vyzvaný, aby si vytvoril bezplatný účet.
- K pozvánke na úpravu môžete pridať poznámku.
- 4Vyberte povolenia pre každú osobu, ktorú pridáte. V predvolenom nastavení budú môcť ľudia, ktorých pridáte, vykonávať zmeny v dokumente. Jednotlivé povolenia môžete zmeniť na možnosť „Môže komentovať“ alebo „Môže zobrazovať“.
- Ak je používateľ schopný komentovať, môže k dokumentu zanechať poznámky, ale nemôže vykonávať žiadne zmeny. Pokiaľ má užívateľ dovolené prezerať dokument, môže ho iba otvoriť. Nebudú môcť komentovať ani vykonávať zmeny.
Otvorte dokument, ktorý chcete zdieľať, a kliknite na „zdieľať“ v pravom hornom rohu. - 5Keď pridávate ľudí, kliknite na „hotovo“. E -maily budú odoslané všetkým ľuďom, ktorých ste si pridali. Budú môcť kliknúť na odkaz v e -maile alebo nájsť dokument v sekcii „Zdieľané so mnou“ na Disku Google.
Metóda 2 z 2: verejné zdieľanie dokumentu
- 1Rozhodnite sa, či chcete dokument zverejniť. Sú chvíle, keď chcete dokument sprístupniť. Ktokoľvek s odkazom môžete poskytnúť prístup k dokumentu alebo ho môžete úplne zverejniť.
- Môžete obmedziť množstvo úprav, ktoré majú anonymní užívatelia k dokumentu.
- 2Otvorte dokument, ktorý chcete zdieľať, a kliknite na „zdieľať“ v pravom hornom rohu. Otvorí sa okno Zdieľanie.
- 3Kliknite na možnosť „Rozšírené“. Okno zdieľania sa tak rozšíri o ďalšie možnosti. Uvidíte tiež odkaz, ktorý smeruje priamo do súboru.
- 4Kliknutím na odkaz „zmeniť“ vedľa položky „Súkromné“ nastavíte, kto má prístup k súboru. K dispozícii budete mať tri možnosti zdieľania odkazu s ostatnými:
- Zapnuté - Verejné na webe - K dokumentu má prístup ktokoľvek, aj keď nemá odkaz. Vyhľadávače dokument prehľadajú a môže sa zobraziť vo výsledkoch vyhľadávania. Nie je potrebný žiadny účet Google.
- Zapnuté - Ktokoľvek s odkazom - K dokumentu bude mať prístup každý, kto navštívi odkaz. Nie je potrebný žiadny účet Google.
- Vypnuté - konkrétni ľudia - Týmto sa dokument vráti späť k zdieľaniu s ľuďmi, ktorých zadáte (pozrite si predchádzajúcu časť).
- 5Nastavte povolenia. Ak ste si vybrali jednu z možností „Zapnúť“, budete môcť určiť úroveň editačnej sily, ktorú budú mať anonymní návštevníci. Ak nechcete, aby niekto vykonával zmeny, vyberte v ponuke „Prístup“ možnosť „Môže zobrazovať“.
- Keďže dokument zdieľate s kýmkoľvek, kto má odkaz, väčšina ľudí, ktorí dokument otvoria, bude prihlásená anonymne. V dokumente nebudete môcť sledovať ich zmeny.
Google Docs je výkonný online textový procesor, ktorý uľahčuje zdieľanie a spoluprácu s inými ľuďmi. - 6Nastavte, kto môže pridať ďalších ľudí alebo vykonávať zmeny povolení. V predvolenom nastavení môžu ľubovoľní redaktori pridať do zoznamu editorov ďalších ľudí a tiež zmeniť povolenia ostatných používateľov. Dokument môžete uzamknúť výberom možnosti „Iba vlastník“.
- Kliknutím na odkaz „Zmeniť“ v spodnej časti okna Zdieľanie nastavte, kto môže pridávať ľudí a meniť povolenia.
- Úplne odstrániť dokument bude môcť iba vlastník.
- 7Podeľte sa o svoj odkaz. Odkaz sa nachádza v hornej časti okna Zdieľanie. K dokumentu bude mať prístup ktokoľvek s odkazom. Svoj odkaz môžete zdieľať prostredníctvom e -mailu, chatu, SMS alebo inými spôsobmi.
- Ak potrebujete odkaz tweetovať alebo chcete, aby vyzeral čistejší, môžete použiť službu skrátenia adresy URL.
- Možno nebudete môcť zdieľať dokumenty, ktorých nie ste vlastníkom. Vaše povolenia určuje pôvodný vlastník dokumentu.
- Tieto kroky zdieľania fungujú aj pre iné typy súborov na Disku Google, ako sú napríklad Tabuľky a Prezentácie.
Prečítajte si tiež: Ako zavolať na telefón pomocou služby Google Hangouts?
Otázky a odpovede
- Kde je uložený dokument uložený?Ak hľadáte dokument, ktorý ste zdieľali zo svojho účtu, nepresunie sa. Zostane na vašom Disku Google. Ak hľadáte dokument, ktorý s vami niekto zdieľal, prejdite na Disk Google a kliknite na bočnú stranu „Zdieľané so mnou“.
- Keď zdieľam dokument, zdieľa iba ten jeden dokument?Áno, musíte nastaviť povolenia pre každý dokument, aby ho mohli ostatní vidieť a/alebo upravovať. Zdieľanie dokumentu nemení osobné povolenia na žiadne iné dokumenty.
Nezodpovedané otázky
- Chcem znova zdieľať dokument ako pripomenutie. Ako to urobím bez opätovného zadávania každého mena?